Pse Web Hosting ka rëndësi për biznesin tuaj (4 arsye kryesore)

Pse Web Hosting ka rëndësi për biznesin tuaj (4 arsye kryesore) - iHost.al - .AL Domain Registration, Web Hosting & Web Development Company

Pse Web Hosting ka rëndësi për biznesin tuaj (4 arsye kryesore)


Çdo faqe interneti është e hostuar diku. Kur zgjidhni një web host, mund të supozoni se vendimi nuk ka shumë rëndësi. Megjithatë, plani i gabuar i hostimit mund të ketë një ndikim serioz në biznesin tuaj. Performanca e dobët dhe koha e ngadaltë e ngarkimit të faqeve mund të rezultojë në norma më të larta të kërcimit dhe humbje të të ardhurave.

Lajmi i mirë është se me planin e duhur, ju mund t’i shmangni ato gracka të mundshme. Mbajtja dhe funksionimi i faqes suaj të internetit të biznesit sa më mirë që të jetë e mundur, ndihmon për t’i bërë klientët tuaj të lumtur dhe për të parandaluar ndërprerjet e konvertimeve. Me fjalë të tjera, është thelbësore për të mbajtur një rrjedhë të besueshme të të ardhurave.

Në këtë pjesë, ne do të përshkruajmë shkurtimisht llojet e ndryshme të disponueshme të hostimit. Më pas do të flasim përse ky vendim është kaq vendimtar për biznesin tuaj dhe cilat kritere kyçe duhet të keni parasysh. Le të arrijmë tek ajo!

Një hyrje në Web Hosting

Çdo faqe interneti ka nevojë për hosting. Për ta vendosur faqen tuaj në internet, do t’ju duhet qasje në një server fizik diku në botë për të ruajtur skedarët e tij. Me një plan hostimi, ju po merrni me qira hapësirë në një server për ta përdorur për faqen tuaj të internetit.

Ekzistojnë lloje të ndryshme të hostimit, me tre opsionet kryesore që ndahen, Serveri Privat Virtual (VPS) dhe i dedikuar. Me hostimin e përbashkët, faqja juaj e internetit ruhet në një server me faqet e tjera të internetit.

Numri i faqeve në serverin tuaj mund të variojë nga dhjetëra në qindra. Serverët e përbashkët janë krijuar për faqe të thjeshta, statike dhe biznese që nuk marrin ende shumë trafik.

Hostimi VPS mund të jetë dukshëm më i fuqishëm se planet e përbashkëta, duke i siguruar uebsajtit tuaj performancën që i nevojitet për të trajtuar trafik më të lartë dhe rritje të ‘storage’.

Për më tepër, është e rëndësishme të theksohet se planet e hostimit të të gjitha llojeve gjithashtu mund të menaxhohen dhe të pamenaxhohen. Planet e menaxhuara trajtojnë detyra të tilla si përditësimet dhe skanimet e sigurisë për ju, ndërsa planet e pamenaxhuara ju ofrojnë hapësirën e serverit dhe ju lejojnë të bëni pjesën tjetër.

Pse Web Hosting ka rëndësi për biznesin tuaj (4 arsye kryesore)

Zgjedhja e planit dhe ofruesit tuaj të hostimit me kujdes është jetike, pasi zgjedhja e gabuar mund të ketë një ndikim negativ në biznesin tuaj. Për t’ju dhënë një ide më të qartë se pse ky vendim ka rëndësi dhe si mund t’i plotësoni nevojat tuaja, le të hedhim një vështrim në katër nga arsyet pse hostimi online luan një rol kaq kyç.

1. Faqja juaj e internetit duhet të jetë e besueshme

Si pronar biznesi, është e rëndësishme që faqja juaj të funksionojë gjatë gjithë kohës. Nëse serveri bie, po ashtu edhe uebfaqja juaj, gjë që mund të çojë në humbje të biznesit. Ju kurrë nuk e dini se kush mund të vizitojë faqen tuaj të internetit në çdo kohë të caktuar dhe një ndërprerje mund të ndikojë në fundin tuaj.

Sigurisht, të gjithë serverët kanë kohë joproduktive të rastësishme për përditësime dhe mirëmbajtje. Sidoqoftë, një host cilësor duhet t’i planifikojë këto kohë paraprakisht, në mënyrë që të përgatiteni për to. Nëse web hosti juaj ka shumë ndërprerje të shërbimit, kjo mund të jetë një shenjë se është koha për të konsideruar një kompani tjetër. Për sa i përket besueshmërisë, nuk duhet të keni ndonjë problem me një VPS ose një server të dedikuar.

2. Bizneset në rritje kërkojnë hoste të shkallëzuar

Një pjesë e drejtimit të një biznesi të suksesshëm përfshin planifikimin përpara për rritje. Kjo do të thotë që ju duhet gjithashtu një host që mund të shkallëzohet me ju. Ashtu si një shitje mund të shkaktojë një rritje të trafikut, ju mund të keni nevojë për kapacitet shtesë të serverit gjatë orëve të pikut, ose trafiku juaj i rregullt thjesht mund të fillojë të rritet me shpejtësi.

Në situata si këto, një plan i menaxhuar mund të sigurojë resurse të shtuara kur dhe kur ju nevojiten. Një VPS, apo edhe një server i dedikuar, mund të furnizojë biznesin tuaj me mjetet për t’u rritur dhe evoluar me kalimin e kohës. Si rezultat, do të jeni gati nëse përpjekjet tuaja të marketingut fillojnë të shpërblehen dhe faqja juaj e internetit mbushet me klientë.

3. Hostimi mund të ndikojë në sigurinë e faqes suaj

Një faktor tjetër kritik për bizneset online është siguria e uebfaqes. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për faqet që trajtojnë detajet e pagesës dhe informacione të tjera personale. Një sajt me siguri të komprometuar mund të çojë në humbje të të dhënave dhe madje edhe në shkelje të privatësisë.

Prandaj, është thelbësore të zgjidhni një web host që mund t’i besoni, përveç një plani që plotëson nevojat tuaja. Plane të ndryshme vijnë me karakteristika të ndryshme sigurie. Në mënyrë të veçantë, hostimi i përbashkët mund të jetë disi më pak e sigurt.

Nga ana tjetër, shumë host ofrojnë veçori shtesë të sigurisë, disa prej tyre të krijuara posaçërisht për VPS dhe hostim të dedikuara. Këtu në iHost.al, ne kemi zbatuar një iniciativë të Sigurisë së Përhershme për të ndihmuar në mbrojtjen e faqes suaj të internetit nga malware dhe sulme të tjera me qëllim të keq. Ju gjithashtu mund të përdorni një certifikatë Secure Sockets Layer (SSL) për të mbrojtur të dhënat tuaja dhe të klientëve tuaj.

4. Çështjet e Shërbimit ndaj Klientit

E fundit, por sigurisht jo më pak e rëndësishme, një web host duhet të ofrojë më shumë sesa thjesht një server. Shumë kompani hostimi ofrojnë mbështetje të nivelit të lartë, për t’ju ndihmuar të zgjidhni problemet kur ato ndodhin.

Hostët më të mirë menaxhohen nga njerëz të ditur dhe miqësorë. Nëse hostimi juaj nuk është, mund të jetë koha për të gjetur një kompani tjetër. Me këtë në mendje, planet tona të hostimit kanë përkrahje teknike në gatishmëri 24/7 në rast se diçka shkon keq. Ju jeni të lirë t’i kontaktoni ata me pyetje dhe shqetësime sa herë që lind nevoja.

Për shembull, le të themi se biznesi juaj ka ridizajnuar kohët e fundit uebsajtin e tij, por tani faqja duket se po funksionon ngadalë. Ju mund të telefononi përkrahjen dhe të diskutoni opsionet për t’ju ndihmuar të optimizoni performancën e saj, si p.sh. kompresimi i imazheve tuaja për kohë më të mira ngarkimi ose vlerësimi nëse keni nevojë të përmirësoni ose jo planin tuaj të hostimit.

Our Clients

"We love what we do & We do what our clients love..."